Česká mincovna Stříbrná medaile Znamení zvěrokruhu Beran proof 1 oz

100 %
(3 hodnocení)

Stříbrná medaile České mincovny z dárkové série s motivy 12 znamení zvěrokruhu se stane nejen krásným, ale také hodnotným talismanem pro každého, kdo se narodil ve znamení Berana. Souhvězdí, které dalo tomuto znamení jméno, představuje okřídleného berana s legendárním zlatým rounem. Bájný tvor je známý z několika starých řeckých pověstí – například z té o Iásónovi a Argonautech. Stejně jako zvíře, které je jejich symbolem, mají i lidští Berani v krvi smělost, bojovnost a silnou vůli. Jejich temperament... Celý popis

Popis

Stříbrná medaile České mincovny z dárkové série s motivy 12 znamení zvěrokruhu se stane nejen krásným, ale také hodnotným talismanem pro každého, kdo se narodil ve znamení Berana.
Souhvězdí, které dalo tomuto znamení jméno, představuje okřídleného berana s legendárním zlatým rounem. Bájný tvor je známý z několika starých řeckých pověstí – například z té o Iásónovi a Argonautech. Stejně jako zvíře, které je jejich symbolem, mají i lidští Berani v krvi smělost, bojovnost a silnou vůli. Jejich temperament však může rychle přerůst v netrpělivost či agresivitu. Vedle souhvězdí vládne Beranům ještě jeden nebeský objekt – planeta Mars, která ztělesňuje římského boha války, ale také plodnosti. Jsou jim proto vlastní akce a vášeň a jejich vrozená tvořivá síla se může snadno změnit v ničivou moc.
Medaile netradičního oválného tvaru nese na averzní straně kolorované vyobrazení Berana. Jako předloha pro kolorování nebyly použity fotografie nebo počítačová grafika – medailér Asamat Baltaev, DiS., vytvořil originální akvarelovou malbu. Reliéf v pozadí předkládá disk s tuctem znamení zvěrokruhu a kompozici dotváří ještě latinský opis ARIES s příslušným astrologickým symbolem. Hvězdné symboly jednotlivých znamení najdete i na reverzní straně medaile, která je společná celé sérii.
Medaile je uložena do elegantní krabičky.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Česká mincovna
Hmotnost 31.1 g
Balení kožená etue
Datum emise březen 2024
Provedení proof